گلوتن
از محصولات شرکت نشاسته خوشه زرین گلوتن فعال میباشد :
تعریف : گلوتن ترکیبی از پروتیین ، کربوهیدرات و چربی می باشد و در زمانی که خمیر شسته می شود و نشاسته و مواد محلول در اب جدا می گردد به صورت توده لاستیکی به جا می ماند و در اثر خشک کردن و اسیاب به صورت پودر قهوه ای کمرنگ تبدیل می گردد . گلوتن موجود در ارد نول ایران غالبا بین 8.5 الی 11 درصد میباشد که این درصد به نحوه اسیاب و کیفیت گندم مربوط میباشد .
موارد مصرف : . گلوتن گندم به جهت دارا بودن خواص :
جذب اب بالا (بین 1.5 تا 1.7 برابر وزن خودش میتواند اب جذب کند )
پروتیین بالا : بین %70 تا 82% میتواند پروتیین داشته باشد .
خاصیت کشسان بالا و چسبندگی و بوی مناسب
میتواند در بسیاری از صنایع همچون ماکارونی جهت افزایش پروتیین و جلوگیری از شکست ماکارونی به جهت کشسان مناسب) – در صنایع سوسیس و کالباس جهت جذب اب بالا و پروتیین و حجم دهی مناسب –در صنایع نان صنعتی جهت افزایش قدرت ارد - در صنایع خوراک دام جهت پروتیین مناسب و خاصیت چسبنگی و جذب اب بالا استفاده میگردد
مقایسه گلوتن گندم و ذرت : گلوتن ذرت قیمت پایین تری دارد ولیکن :
- پروتیینش در حدود 55 % است بنابراین حدود 36% مقدار پروتیین کمتری داشته فلذا باید 36% بیشتر مصرف گردد .
- چسبندگی ندارد بنابراین در هنگام مصرف باید مواد افزایش دهنده چسبنگی نیز اضافه نمود که در گندم به جهت چسبندگی بالاچنین حالتی نداریم .
- جذب اب گلوتن گندم بالاتر است در نتیجه استفاده اش به صرفه تر خواهد بود .
روش تولید گلوتن :: گلوتن ارد گندم با روشهای : مارتین – تری فیز – هیدروسیکلون قابل تولید است .
مشخصات محصول :
⇦اگر روی شماره استاندارد کلیک کنید استاندارد آن باز میشود
مشخصات شیمیایی :
ردیف | مشخصه | مقادیر شرکت | مقادیر استاندارد | شماره استاندارد |
---|---|---|---|---|
1 | رطوبت | 8-10 | حداکثر 10 | 2705 |
2 | خاکستر کل | 0.3-0.4 | حداکثر 22 | 2706 |
3 | پروتئین | 82 -80 | حداقل 80 | 2863 |
4 | باقیمانده الک 180 | 7-25 | حداکثر 25 | 4297 (ویژگیها و روش ازمون گلوتن) |
5 | PH | 6-7 | 5.8-6.4 | 37( ويژگيهاي بيسكويت ) |
6 | جذب آب | 1.7 - 1.5 | حداقل 1.3 | 4297 (ویژگیها و روش ازمون گلوتن) |
نمونه برداری گلوتن : استاندارد 2836
ویژگیها و روش ازمون گلوتن : استاندارد 4297
مشخصات میکروبی :
ردیف | مشخصه | مقادیر شرکت | مقادیر استاندارد | شماره استاندارد |
---|---|---|---|---|
1 | باکتری هوازی | 1000 | 100,000 | |
2 | شمارش کلی میکروارگانیسم | 1000 | 5x104 | 5272 |
3 | اشر شیاکلی | منفی | منفی | 2946 |
4 | اباسیلوس سرئوس | منفی | 1000 | 2324 |
5 | کپک | 10 | 100 | 3851 |