الکل

یکی از مشتقات نشاسته – الکل اتیلیک است .

مشخصات :

فرمول مولکولی : C2H6O

نقطه جوش : 78.37 درجه سانتیگراد

چگالی : 0.789 گرم در سانتیمتر مکعب در دمای 25 درجه سانتیگراد

نقطه انجماد : 114 – درجه سانتیگراد

روش تولید اتانول یا الکل اتیلیک از نشاسته :

1 – نشاسته به روش انزیمی (به کمک انزیمهای الفا امیلاز و گلوکو امیلاز در کنار اسید کلریدریک) هیدرولیز میشود . این هیدرولیز میتواند به کمک بخار اب توسط مخزن و یا جت کوکر انجام پذیرد .

2- نشاسته هیدرولیز شده توسط مخمر نان در کنار کود سفید تخمیر میشود و به Co2 و الکل تبدیل میشود . جوشش در هنگام تخمیر نشان دهنده درست بودن تخمیر است و اتمام جوشش پایان تخمیر را نشان میدهد .

3- الکل موجود در محلول توسط برجهای تبخیر جدا میشود و بسته به اینکه برج های جدا سازی چند مرحله باشند الکل به صورت صنعتی و یا بهداشتی و یا کمک سوخت بنزین میتواند برداشت گردد. از قسمتهای مهمی که باید بسیار کنترل گردد فاضلاب خروجی از مخازن است و باید مداوم کنترل شود تا حداقل الکل در فاضلاب باقی بماند .

در تولید الکل بخصوص در زمان تخمیر رعایت نظافت از مسایل بسیار مهم میباشد و الودگی از علل اصلی عدم تخمیر است و باید مخازن قبل از ریختن مواد داخل انها کاملا شسته و ضد عفونی گردند . ضد عفونی نکردن شاید جلوی تخمیر را کاملا نگیرد ولی درصد الکل را کاهش میدهد . تجربه نشان داده است که اگر مخازن تخمیر از استیل باشند سرعت تخمیر بسیار بالا میرود . از مسایل دیگر در زمان تخمیر حفظ دما است هر چند واکنش کمی گرمازا است ولی در صورت برودت هوا و کم شدن دما تخمیر کاهش و یا متوقف میشود .

به طور متوسط از هر سه کیلو نشاسته یک لیتر الکل گرفته مبشود .

از پروژه های الکل که متخصصین شرکت نشاسته خوشه زرین در طراحی و اجرای ان فعالیت داشته اند شرکت الکل اساک میباشد که پروسه تولید ارد به الکل را به نشاسته به الکل تبدیل و اجرا نموده اند .