مارتین

در واقع روش مارتین از قدیمی ترین روشهای صنعتی جداسازی نشاسته و گلوتن از ارد گندم میباشد . در این روش مقدار اب مصرفی در حدود 6 تا 8 متر مکعب برای هر تن ارد ورودی است و در صورتی که گلوتن ضعیف باشد جمع اوزی گلوتن کمی مشکل میشود .

: ترتیب مراحل در روش مارتین به صورت زیر میباشد :

1- انتقال ارد

2- تولید خمیر در خمیرگیر با رطوبت حدود 40 % و حداکثر نمک 2% ( بهتر است نمک به صورت محلول اضافه گردد )

3 – استراحت خمیر در حدود نیم ساعت

4 – شستشوی خمیر با اب در دستگاه ترومل با نسبت 4.5 متر مکعب اب به یک تن ارد

5 – جدا کردن گلوتن و محلول سوسپانسیون نشاسته توسط الک ویبراتور یا الک چرخان با مش 300 تا 500 میکرون

6-1 – شستشوی گلوتن در گلوتن شور

6-2 – خشک کردن گلوتن در خشک کن گلوتن یا رینگ درایر

7-1 – جداکردن سبوس و ذرات ریز گلوتن در محلول نشاسته توسط جتریفاینر

7-2 – جداسازی و تغلیظ نشاسته درجه یک از نشاسته درجه دو

7-3 – تبدیل به کیک در پیلر یا سانترفیوژ

7-4 – خشک کردن نشاسته در خشک کن نشاسته یا کوره

8-1 – تغلیظ نشاسته درجه دو در سپراتور و دکانتر درجه دو و خشک کردن نشاسته درجه دو

9-1 – تصفیه فاضلاب در سیستم هوازی و بی هوازی