مارتین
در واقع روش مارتین از قدیمی ترین روشهای صنعتی جداسازی نشاسته و گلوتن از ارد گندم میباشد . در این روش مقدار اب مصرفی در حدود 6 تا 8 متر مکعب برای هر تن ارد ورودی است و در صورتی که گلوتن ضعیف باشد جمع اوزی گلوتن کمی مشکل میشود .
: ترتیب مراحل در روش مارتین به صورت زیر میباشد :
1- انتقال ارد
2- تولید خمیر در خمیرگیر با رطوبت حدود 40 % و حداکثر نمک 2% ( بهتر است نمک به صورت محلول اضافه گردد )
3 – استراحت خمیر در حدود نیم ساعت
4 – شستشوی خمیر با اب در دستگاه ترومل با نسبت 4.5 متر مکعب اب به یک تن ارد
5 – جدا کردن گلوتن و محلول سوسپانسیون نشاسته توسط الک ویبراتور یا الک چرخان با مش 300 تا 500 میکرون
6-1 – شستشوی گلوتن در گلوتن شور
6-2 – خشک کردن گلوتن در خشک کن گلوتن یا رینگ درایر
7-1 – جداکردن سبوس و ذرات ریز گلوتن در محلول نشاسته توسط جتریفاینر
7-2 – جداسازی و تغلیظ نشاسته درجه یک از نشاسته درجه دو
7-3 – تبدیل به کیک در پیلر یا سانترفیوژ
7-4 – خشک کردن نشاسته در خشک کن نشاسته یا کوره
8-1 – تغلیظ نشاسته درجه دو در سپراتور و دکانتر درجه دو و خشک کردن نشاسته درجه دو
9-1 – تصفیه فاضلاب در سیستم هوازی و بی هوازی