نشاسته

کاتالوگ نشاسته - نشاسته خوشه زرین

تعریف : نشاسته پلیمری از مولکولهای گلوکز است -یا میتوان گفت نشاسته از واحدهای امیلوز و امیلوپکتین که پلیمرهایی با شاخه های بسیار گلوکز هستند تشکیل شده است . این ماده در بافتهای گیاهی بصورت دانه هایی جدا از هم یا گرانول وجود دارد که قطر انها 2 تا 100 میکرون متغیر می باشد . خصوصیت این گرانولها در گیاهان مختلف بسیار متفاوت است . از این نظر میتوانند به منزله مبنایی (از نقطه نظر مبدا) برای تقسیم بندی نشاسته های مختلف مورد استفاده قرار گیرد . گرانولها از لحاظ شکل ممکن است به صورتهای کروی – بیضی و یا چند وجهی باشند که با میکروسکوپ قابل بررسی هستند . این گرانولها دارای یک مبدا بزرگ به نام هیلام (Hilum) می باشند . که اغلب توسط حلقه های متحدالمرکزی احاطه شده اند . مهمترین منابع تهیه نشاسته ذرت ، گندم ، سیب زمینی ، برنج ، کاساوا (به نام تاپیوکا ) و ساگو می باشند . در این میان بزرگترین گرانولها (با قطر متوسط 33 میکرون ) مربوط به سیب زمینی و کوچکترین آ نها (با قطر متوسط 5 میکرون ) متعلق به برنج میباشد . فرمول کلی نشاسته n ( C6H10O5) می باشد ولی ساختار مولکولی در انها اندکی متفاوت میباشد.

موارد مصرف : در کاغذ به صورت خام یا تبدیل شده به صورت اکسید یا کاتیونیک جهت افزایش قدرت و کیفیت کاغذ

در صنعت چسب بعنوان ماده اولیه

در صنایع نخ و پارچه بافی و اهار فرش

صنایع بیسکوییت و کیک و کلوچه

صنایع گلوکز سازی

کشک و لبنیات

مواد حجیم کننده سوسیس و کالباس و همبرگر

مواد تقویت کننده ماکارونی

مواد افزودنی در خوراک دام و طیور و بسیاری صنایع

روش های تولید : نشاسته ارد گندم با دیگرروشهای : مارتین – تری فیز – هیدروسیکلون قابل تولید است .

مشخصات محصولات :

⇦اگر روی شماره استاندارد کلیک کنید استاندارد آن باز میشود

1-نشاسته فوق تصفیه خوراکی و صنعتی

ويژگي ها و روش هاي آزمون قسمت اول : نشاسته خوراكي گندم استاندارد 1-381

نمونه برداری نشاسته : استاندارد 2836

مشخصات شیمیایی :

ردیف مشخصه مقادیر شرکت مقادیر استاندارد شماره استاندارد
1 رطوبت 8-10 حداکثر 14 4797
2 باقیمانده الک 100 5-12 حداکثر 15 381-1 بند 1-8  
3 پروتئین 0.4 – 0.3 حداکثز 0.5 4728
4 خاکستر کل حداکثز 0.3 حداکثر0.25 4726
5 PH 6-7 4.5-7 4727
6 حلالیت در آب سرد 1-1.8 2

مشخصات میکروبی : استاندارد2843

ردیف مشخصه مقادیر شرکت مقادیر استاندارد
1 باکتری هوازی 100 10,000
2 کلسترید یونهای احیا کننده سولفید منفی 10
3 اشر شیاکلی منفی منفی
4 باسیلوس سرئوس منفی 10
5 کپک 10 700

2-نشاسته ممتاز

مشخصات شیمیایی :

ردیف مشخصه مقادیر شرکت شماره استاندارد
1 رطوبت 10-12 4797
2 خاکستر کل 0.5 – 0.3 4726
3 پروتئین 1 – 0.7 4728
4 باقیمانده الک 100 25 – 12 381-1
5 PH 5 – 3.5 4727